STAY FOCUSSED, KEEP CASTING

The World Crank Elite will start on 5,6,7th July. The top three of the World Crank Cup against each other for three days. 100 km of water. 100% controlled and in every boat there is a cameraman/Marshal. A film will be made that will be shown during the World Crank Cup (4,5,6 October).

STAY FOCUSSED, KEEP CASTING

The World Crank Elite will start on 5,6,7th July. The top three of the World Crank Cup against each other for three days. 100 km of water. 100% controlled and in every boat there is a cameraman/Marshal. A film will be made that will be shown during the World Crank Cup (4,5,6 October).

WORLD CRANK CUP & WORLD CRANK ELITE

Afgelopen jaar had ik het geluk de thriller World Crank Cup te winnen. Een individueel WK waar je alleen werpend met crank baits mag vissen. Vissen tegen de beste vissers die er zijn. Stuk voor stuk aardige lui die een passie hebben.

De top drie van dit WK mochten op 4,5 en 6 juli drie dagen tegen elkaar vissen. Drie maal 9 uur werpen. Marshal/Cameraman in de boot die alles hebben vastgelegd. De uitslag hiervan wordt tijdens de première op 5 oktober as. Om 20.00 in de Korenbeurs te Made getoond. De deelnemers hebben geen idee wie er heeft gewonnen. Hoe vet is dat.

Een individueel tournament bestaat nog niet in Nederland. Zeker niet met deelnemers die allemaal al een of meerdere tournaments hebben gewonnen.

HARD WERKEN EN AFZIEN

Vissen met crank baits is afzien. Het is enorm hard werken. Ik weet dat er gedurende de negen uur durende visdag uren bijzitten dat ik geen beet krijg. Dit kan echter plotseling veranderen. Het is dan ook een visserij waar je op de proef wordt gesteld. Je moet geduld hebben en blijven vissen. De een vist strak alle kanten uit en een ander vaart van stek naar stek. Op de rivieren waar we vissen is het gedrag van vissen niet van tevoren te voorspellen. Roofvissen trekken van de ene stek naar de andere. Ook is het weer, zon, wind en stroming belangrijk. Opgedane ervaringen zijn mooi meegenomen maar geen garantie voor succes. Ik weet inmiddels maar al te goed dat de tijd vliegt -en je zomaar een uur kan verspelen op een plek waar je eerder goed ving. Zo’n stek kan pas weer een week of twee later productief zijn. Ik kies er dan ook voor om vaak te verkassen. Ik vaar enorm veel, van stek naar stek. Meerdere stekken met verschillende structuren, stroming en diepten doe ik op een wedstrijddag aan.

VOLGENDE WEEK IS HET ZOVER

Volgende week is het weer zover. 4,5en 6 oktober ontmoeten we elkaar weer. Ik heb inmiddels gezien dat er fanatiek wordt voorgevist. Ik ben benieuwd. Het zal moeilijk worden. Ik heb er ontzettend veel zin in.

De World Crank Cup is meer dan alleen een wedstrijd. Op 4 oktober is er de World Crank Cruise waar 70 partijen elkaar ontmoeten om te netwerken en onder andere te spreken over onze hobby; onze hobby en de kansen en bedreigingen. Samen met partijen uit de politiek, VVV, HISWA, BHON, SN, SZWN, RWS, LNV en vele andere partijen de koppen bijeen steken en de samenwerking zoeken.

World Crank Cup Lead Free

Daarnaast zijn studenten van het Wellant College in de praktijk bezig om studiepunten te halen -en is de World Crank Cup Lead Free – met oog op de regelgeving die er komen gaat, namelijk het verbod van lood, willen we het goede voorbeeld geven. Samen op weg naar een betere hengelsport.