Na het avontuur in 2015, waar de heren Jackall’s voor de vijfde keer Nederlands Kampioen Rivieren zijn geworden, is het tijd voor een nieuw avontuur. Deelnemen aan het WPC 2016. The Jackal’s hebben inmiddels heel wat slapeloze nachten achter de rug en menig vis is verspeeld tijdens de vele dromen…

VOORBEREIDING

Al vanaf februari zijn de heren in voorbereiding op het WPC parcours. De verschillende jaargetijden zijn een enorme leerschool, want het verschilt per periode waar de rovers verblijven. Bij het naderen van het gesloten seizoen is Jochem aan het schrijven geslagen: Immers zijn nieuwe show moet af “ Adem in Adem uit” …

Willem is tijdens het gesloten seizoen stug doorgegaan met zoeken en observeren; waar groeien de planten, welk soort planten, hoe snel groeien ze -en wat doet het getijde. Deze aanpak hoort bij het avontuur wat de heren samen aangaan. Altijd was er contact om opgedane kennis te delen om zo een strijdplan te smeden. Want, meedoen voor alleen de lol, daarvoor zijn The Jackal’s te fanatiek. Minimaal is er de ambitie om bij de top tien te eindigen, maar eigenlijk op het podium@.

KANSEN EN BEDREIGINGEN

Vissen is vissen en de ene dag is de andere niet. Dat is sowieso een feit en het gaat erom dat het opbouwen van vertrouwen in elkaar en de stekken tijdig klaar is. Samen hebben ze een compleet plan gemaakt waar de stekken die ze aan gaan doen vast staan. Niet laten verleiden door berichten van anderen, want dan slaat de vertwijfeling toe. Net zoals bij het NKS rivieren is er een plan, een verhaal en aan dit verhaal houden ze vast.

Aan alles is gedacht, want Jochem zorgt ervoor dat ze samen de juiste voeding krijgen – iets wat erg belangrijk is. Niets aan het toeval overlaten. Jochem heeft hier uiteraard ook ervaring mee, want acht uur scherp blijven is soms een hele opgave. Lichaam en geest moeten in balans zijn en blijven. Het water is zo groot dat dit al een kans op zich is, maar tevens een bedreiging. Want waar te beginnen en te eindigen… Wat zijn de scenario’s bij extreme wind, regen -of gekleurd/troebel water. Ze willen hier echter niets over vertellen, want ook dit hoort bij het plan. Inmiddels zijn er dus bijna vier maanden aan voorbereiding achter de rug.

LAATSTE WEEK

De laatste week voor de wedstrijd gaat in. De heren zullen tot aan de wedstrijd op het water verblijven en zich inlezen op elkaar en de gebruikte materialen en technieken. Alles moet perfect zijn. Hengels en molens zijn per paar op elkaar afgestemd. Lijnen zijn allemaal vervangen en kunstaas is, zoals te doen gebruikelijk, door Willem gekookt. Dit koken is een ritueel, maar eigenlijk wordt het kunstaas soepeler. Voor de een onzin, voor The Jackal’s belangrijk.

In het verblijf waar de heren zich voorbereiden is het een heuse puinhoop. Bergen dozen met kunstaas, hengels, reels -en aanverwante zaken worden uitgezocht. “ dit gaat mee, dit blijft – of zullen we toch…” Een goede voorbereiding is nou eenmaal belangrijk – en de mannen zorgen dat ze niet worden afgeleid.

ZATERDAG SERIOUS REQUEST

Aankomende zaterdag gaan ze voor het goede doel op pad. De Serious Request actie van het afgelopen jaar, waar 2550 Euro is geboden, gaat zaterdag live. De winnaars gaan met The Jackal’s op pad en zullen een fraai Shimano pakket ontvangen. De heren zorgen voor de rest. En, de euri’s gaan naar het goede doel. Ook dit soort zaken zijn belangrijk voor Willem en Jochem. Samen delen, samen spelen… Geven is vaak mooier dan krijgen.

Via www.willemstolk.eu – en de Facebook pages van Shimano Predator en van Jochem en Willem, zullen we regelmatig updates geven van het avontuur. Het avontuur van The Jackal’s, waar vriendschap, natuur, beleving, strijd, spanning, competitie zorgen voor een ultieme uitdaging. Verliezen kan niet meer – maar ze gaan wel voor een nog hogere prijs…

The Jackall’s